skip to Main Content
Teddy Ble Imponert
Teddy Moen (t.h.) i en engasjert samtale med nestleder i KIK-styret og mye mer, Andreas Myhre.

Ishockey er en flott sport

Teddy Moen møter vi på tribunen under ishockey-landskampene mellom Norge og Danmark ju18, i desember. Teddy er leder av idrettens trenerforening og har et langt idrettsliv bak seg. Til Idda Arena kom han av ren nysgjerrighet for å lære mer om ishockeysporten. Han likte det han så.

– Jeg er veldig imponert, begynner han. – Se hvilken fart, teknikk, bevegelighet og styrke disse jentene har!  På isflaten foran oss kjempet Norge en jevn kamp mot Danmark.  Norge spiller godt og vant etter hvert alle tre kampene. Tre av jentene var fra Kristiansand og omegn.- Ishockey er en flott sport alene. Men det kan også være et utmerket supplement til andre idretter som er store på Sørlandet, fortsetter Teddy. – Enten du vil spille fotball eller håndball, så er min oppfordring å bruke årstidene vi har for å utøve ulike idretter. Nå er det blitt slik vi skal drive med samme sport hele året. Det er ikke nødvendigvis smart. Vi ser et stort frafall innen idretten i ungdomsårene. Mangfold kan være et virkemiddel mot dette. Slik som Ishockey om vinteren i Kristiansand. Det vil kunne bidra til bedre utøvere både i ishockey og i andre idretter.

– Idrettsklubbene rundt om i landet er i ferd med å bli kommersielle. Det finnes klubber med ti lønnede trenere på fotball-SFO fordi det betaler seg i rene penger. Samtidig kan dette svekker trenerkompetansen hos lagene. Prisen kan også være at lidenskapen blir borte. Jeg anbefaler KIK å fortsett å dyrke lidenskapen som kommer til sin rett her i hallen. Et imponerende flott arrangement med gode idrettsutøvere i aksjon. Bare se på gleden ved scoringene. Det er plass til enda flere på tribunen. Den turen burde de tatt, avslutter Teddy Moen.

 

Av Jan Harald Rismyhr
Desember -2019
Det var god stemning på tribunen under de tre kampene der Norge stakk av med seieren i samtlige oppgjør.
Det var et innsatsfylt norske lag med Silje Gundersen (nr 10) fra Søgne i spissen som sørget for god underholdning.