Skip to content
Tommy Sallabank jublet da Lyderhorns goalie måtte hente ut nok en puck fra nettet. Bak KIKs også feirende Ole Hjemdahl Haugen og med ryggen til, KIKs nr 21 – Simen Finnestad.

Snekker fra «Down Under»
hjalp Lions til tabelltopp

Cool, really good, sier Tommy Sallabank da han får se bildet av seg selv juble etter en av sine seks scoringer denne helgen. Siden Lions slo Lyderhorn fra Bergen 12-1 og 10-2 den siste helgen i november, ligger løvene fra Kristiansand på tabelltoppen. NHH har like mange poeng, men én kamp mer spilt. Lions kan notere seg for fire seire og én uavgjort.

Med sine seks scoringer, fire på lørdag og to på søndag, kom den 32 år gamle australieren Thomas «Tommy» Adam Sallabank  til å sette sitt preg på de to oppgjørene mot Lyderhorn. Høyrevingen er snekker og vokste opp i Sydney, der han spilte hockey som barn.

I Australia er hockey en liten sport og dyr å drive med, så etter hvert ga jeg meg, forteller Tommy. Men etter syv års pause spilte han litt på uhøytidelig nivå i Canada. Deretter ble det hele ti års oppladning før han igjen treiv kølle og skøyter, nå i KIK. Det er et valg han ikke angrer på:

– Jeg ble svært godt mottatt i klubben. Alle var vennlige, og det gjorde ingenting at jeg ikke snakket norsk. Alle kan jo engelsk, forteller han.

Etter å ha hatt så lange pauser, spiller han kanskje til han er 50?

– Neppe, ler Tommy, og det kan hende kona og jeg returnerer til Australia om et års tid, sier Tommy.

Etter helgens kamper smilte spillende trener Jens Pedersen:

–  Vi spilte som et lag, og jeg er godt fornøyd med innsatsen. I den målløse andreperioden på søndag mistet vi nok litt av konsentrasjonen, i tillegg til at det ble en del stang ut. Men så vant vi jo den siste perioden 4-1.

 

Tekst og foto: KIK Redaksjonen