skip to Main Content

Herrelaget

Kristiansand Ishockeyklubb sitt A-lag Herrer kalles «Lions», etter løven i Kristiansands byvåpen slik det sto i hundrevis av år. Lions spiller i sesongen 2022/2023 i nasjonal 2 divisjon.

Kristiansand Ishockeyklubb vil med sesongen 22/23 oppnå enda et av sine sportslige mål med å melde på et seniorlag hvor minimum halvparten av spillerne er spillere rekruttert fra egne rekker i Kristiansand.

Årets 2 div har seks påmeldte lag foruten «Lions». De er fra følgende klubber: Furuset 2 (U20), Kongsvinger, Narvik 2 (U21) og Tønsberg Vikings hvor alle fire er organisasjoner med erfaring fra norsk eliteserie. Ski Ishockey Elite og Tromsø Ishockeyklubb har flere sesonger i 2. divisjon bak seg og stiller medflere unge og lovende spillere som som vil bidra til et høyt nivå.

Med et herrelag i 2 divisjon vil Kristiansand få et attraktivt tilbud til regionens publikum. Kristiansand er av en størrelse som fortjener et bra tilbud innenfor en av verdens største idretter.

Lions består i hovedsak av egenproduserte spillere fra Kristiansand Ishockeyklubb gjennom de 10 årene klubben har hatt ishall. Agder er en attraktiv plass og bo og studere. Derfor blir det også en naturlig tilflytting av erfarne spillere til laget fra flere steder i Norge og fra resten av verden.Årets lag er styrket av hjemvendte juniorspillere og seniorspillere som har tatt en pause eller har vært på utviklingsopphold i klubber rundt om i landet. Vi har også i år fått noen helt nye spillere årets stall som kan bli nye publikumsyndlinger sammen med kjente spillere som har vokst opp på Idda.

Trenerteam

  • Hovedtrener for Lions Herrer sesongen 2022/2023, er Jean Philippe Villeneuve. J.P har spillererfaring som på college og universitetsnivå i Canada.
  • Assistenttrener Jens Pedersen, har vært aktiv 1.divisjonsspiller i Tønsberg i flere år, og har vært trener for flere aldersbestemte lag i Kristiansand Ishockeyklubb.
  • I sesongen 2022/2023 vil Lions trenerne bli veiledet av Justin Stevens som til daglig er associate head coach for Guelph University, Ontario, Canada.

Lagleder/kontaktperson 2022/2023
Christian Løvdal – tlf: +47 475 19 202

Full pott!

Gjestene Stavanger måtte bite i det sure eplet – og returnerte til Rogaland med to…

Les mer

Poengfangst i Bergen

Tekst: Joe M. Richard Endelig er sesongen igang for Kristiansand Ishockeyklubb sitt Herrelag. Herrelaget startet…

Les mer

Straen-KIK

Nærbø Farmers har før helgen, dessverre, valgt å trekke laget sitt fra divisjonen. Vi på…

Les mer

Lions forsvarte tabelltoppen

Det var liten tvil om hvilket lag som skulle ta poengene da KIK Lions overkjørte…

Les mer