Skip to content

U15 med suveren seier på veien

På en sur og stormfull lørdag gjorde det KIK U15 det eneste riktige og holdt seg innendørs i Stavanger Ishall. Dagens verter var Stavanger U15 Sort, og etter sist helgs dårlige uttelling for formidabel innsats mot et annet Stavangerlag var gjengen fra Kristiansand sugne på å få noe igjen for innsatsen.
Etter en litt nølende start, tok KIK ledelsen etter 6 min ved en flott soloprestasjon av Nils Sunde. Dessverre har laget for vane å være ukonsentrert etter egen scoring. Det gjaldt i dag også. Det tok derfor ikke lang tid før Stavanger utlignet til 1-1.
Likevel så det ut til at denne lørdagen var dagen KIK hadde bestemt seg for å lære av gamle feil. Allerede etter 9 min var KIK tilbake i ledelsen etter en fin kombinasjon ut fra egen sone mellom Oscar Marcussen og Julian Hepburn, som fortjent kunne sette inn 1-2 til KIK.
At Stavanger reduserte like etter, betydde lite. I dag hadde man bestemt seg! Det var derfor veldig fortjent like etter da Nils Sunde satte sin 2. for dagen etter glimrende forarbeid av Truls Liebermann.
Ved inngangen av 2.periode hang ikke Stavanger med i svingene, og fikk en tidlig utvisning. Power playet som fulgte er det beste KIK U15 noen gang har prestert, og etter et hav av sjanser og en god Stavangerkeeper kunne Nils Sunde sette sin tredje for dagen.
Signalet på KIK nå var skrudd på kom like etter droppen, når Julian Hepburn spiller frem Liam Befus for KIKs femte for dagen.
Etter noen minutters stillingskrig slo kombinasjonen Liebermann – Sunde til igjen men denne gangen må de dele mye av æren for KIKs 6.scoring med Lukas Tørå i forarbeidet.
Lukas Tørå var sentral også i KIKs 7. scoring. Etter først å ha reist seg etter en stygg albuetakling, ble han stående i powerplayet og kjempet inn en strålende assisst på Ishan Debnaths 2-7 scoring.
Perioden var ikke over med det. Nils Sunde hadde mer på lager, og med god hjelp av Andreas Haugen satte han inn KIKs 8. for dagen.
Pausen før 3. perioden var nok litt i lengste laget for KIK og man senket seg noen hakk. Dette i kombinasjon med et par unødige utvisninger, og at Stavanger hevet seg noe gjorde at 3.perioden ble dagens svakeste.
Stavangers redusering til 3-8 ble periodens eneste mål, men KIK hadde full kontroll og på kampen og styrte mot en solid seier.
Etter avstemming i garderoben fikk Lukas Tørå Nisselua som et tegn på at lagkompisene holder ham som dagens KIKer!
Søndagens oppgjør mot Stavanger hvit blir imøtesett med stor interesse!
Tekst: Svein Marcussen