Skip to content
En mål-sugen spillende trener Ola Morset var den første som tegnet seg på scoringslisten i søndagens kamp mot Lyderhorn. Dermed ble han den åttende KIK-spiller som satte en puck i de to oppgjørene som begge endte med klare seire.

Knuste Lyderhorn på hjemmebane

– Jeg fant et lite smutthull under «muffa» til goalie´n, sier spillende trener Ola Morset, som åpnet scoringsballet i den andre av to kamper sist helg. Lyderhorn er en av de argeste utfordrerne til Kristiansand Ishockeyklubb i kampen om til å bli vinner av 3. div vest. Men laget fra Bergen ble sendt hjem – som slakt – med sifrene 7-3 på lørdag og hele 8-0 på søndag. Og Morset var selvsagt svært fornøyd med innsatsen.

– Jeg har vært her en del sesonger. Den første tiden var det litt slik som: «Sendt pucken til ham som er best – og håp på scoring». Nå er det helt annerledes. Jeg har aldri vært med på et så komplett lag.  Vi stilte med hele fire «femmere» som kjempet som løver og malte motstanderen i senk med god hockey, hevder Morset.

Litt uvanlig for hans del var det å ikke tegne seg på scoringslisten i den første kampen. På den annen side var det svært gledelig at alle syv mål ble fordelt på like mange spillere.

Fabian Meling, som om noen måneder runder 18 år, ble lørdag kåret til hjemmelagets beste spiller. Tilsvarende utmerkelse neste dag tilfalt mer enn dobbelt så gamle Martin Levin. Av familiære årsaker hadde han noen års pause for en tid siden. Men nå trives han nesten mer enn noen gang på Idda Arena.

– Det er mye å glede seg over, ikke minst rekruttering fra egen stall. De unge har virkelig gitt liv i laget. Du merker det på treninger. Det er kamp om plassene på laget. Ingen får noe gratis. Det er også en annen kultur. Det handler ikke lenger bare om teknikk, men også om bedre forståelse for spillet ishockey, sier Martin Levin.

Det gjenstår to oppgjør for KIK i denne sesongen. Det er to knallharde kamper mot Forus fra Sandnes. Med kapring av kun ett av fire tilgjengelige poeng – da kommer årets vinner av 3div vest fra Kristiansand 🙂

tekst/foto: Jan Harald Rismyhr

Kamp-detaljer fra oppgjørene mot Lyderhorn finnes her:          >>>

Vår live-sendinger på youtube.com finner du her:           >>>

Slagkraftig «femmer» etter scoring, til venstre «old-timer» Martin Levin (bestemannspremie søndag), Fabian Meling (bestemannspremie lørdag), lagkaptein Eirik Johnsbråten, målfarlige Ludvig Hatle bakerst og skjult, Sean Mellingen.
KIK´s goalie i lørdagens kamp Edvard Saugen hadde en fenomenal oppvisning da han reddet fire skudd på rad, det første knestående, oppe, så det siste - liggende.