Skip to content
Tommy Sallabank jubler i garderoben etter to raske mål mot NHH. Det holdt til seier. Foto: Joe M. Richard. ,

Poengfangst i Bergen

Tekst: Joe M. Richard

Endelig er sesongen igang for Kristiansand Ishockeyklubb sitt Herrelag. Herrelaget startet med to forrykende bortekamper i Bergens Lyderhorn Gladiators og NHH Sharks.

Lions stiller med flere debutanter på Herrelaget i årets sesong. Noen er hjemvendte spillere som startet sin hockeykarriere i Kristiansand Ishockeyklubb for bare et tiår siden, og noen nye spillere som har med seg erfaring fra toppnivå i norsk hockey og utlandet.

Gladiators vs. Lions

Lions første kamp på lørdag var mot Lyderhorn, et lag som er kjent for å spille fysisk og som har vært gode rivaler i 3 div Sør/Vest.

Mot Lyderhorn hadde Lions god kontroll fra første dropp, men til tross for en veldig synlig nivåforskjell ble det ingen mål i første periode.

Andre periode ble tyngre, da det ble mye fysisk spill som førte til at Lions måtte sone tid i boksen. Men til tross for en tung midtperiode fikk Ludvig Hatle satt pucken i mål med sesongens første skåring. Etter å ha kjempet seg gjennom to spillere på vei inn i sonen, fant Ludvig nettmaskene fra spiss vinkel med en godt plassert skudd.

I tredje periode må Lions kjempe mot et tungt fysisk spill og mange stopp i spillet. Lyderhorn får kampen i sitt tempo og klarer å få mål mot spillets gang. Lyderhorn leder 2-1 til det er 12 sekunder igjen på klokke. Men med dropp i egen sone og 12 sekunder på klokka, så får #33 Martin Levin med seg pucken inn i offensiv sone og sender avgårde en pasning som til slutt finner veien inn bak Lyderhorn sin keeper og med to sekunder igjen på klokka så har Lions redusert til 2-2! Man aldri skal gi seg før tida er helt ute i en hockeymatch, og det beviste Levin med sin list som sikret Lions årets første poeng i Bergen.

Sharks vs. Lions

Tidlig søndag morgen møtte Lions debutantene i 3 div Sør/vest, studentlaget NHHI Sharks.

NHHI viste seg å være en et lag med stor bredde og variasjon av erfaring og ferdigheter, men denne kampen hadde et godt tempo og mye rent spill fra begge lag.

Men med to skadede spillere fra Lørdagens oppgjør mot Lyderhorn måtte Lions spille smart og la pucken gjøre jobben.

Og det gjorde de, #67 Hjemdahl la pent opp til en Onetimer på blå som #69 Løvdahl sendte rett i nettet. 1-0 til Lions etter halvspilt 1 periode. Og like før periodens slutt får #4 Pedersen sendt en lompe fra blå som finner veien i nettet og det står komfortabelt 2-0 til Lions etter første periode.

I andre periode har Lions flere gode sjanser, men det er NHHI som klarer å få skuddene på mål som ender i at det står likt 2-2 etter to perioder.

Lions starter 3 periode i overtall, men til tross for mange skudd er det ingen som går i mål. Sharks klarer nok en gang å finne ledig is og går opp i ledelsen tidlig i perioden.

Men med erfaring fra lørdagens kamp er det lite som skal til for å snu resultatet i en hockeykamp.

Lions kjører opp tempoet og en hardtarbeidene #9 Sallabank reduseres det med snaue 6 minutter igjen, 3-3 og det er fortsatt mer krefter igjen i beina til Løvene fra Kristiansand.

#9 Sallabank skårer så kort tid etter enda et mål og plutselig er det Lions som er i føringen med 02:39 igjen på kampuret.

Lions får en sen utvisning med 02:27, NHHI tar ut keeper og har to spillere ekstra. Men Lions kriger,vinner pucken og klarer å få tida til å gå.

Det blir nok en nervepirrende slutt, #1 Andersen er kjapp med blokkhansken og styrer et NHHI skudd bak mål med 5 sekunder igjen, og det er det siste som skjer før Lions kan feire årets første seier.

Etter årets to første kamper med 3 poeng fra Bergen er Lions i rute til å være med i toppen av 3 div Sørv/Vest.