Skip to content

Fra hockeyskole til landslag

Til tross for ung alder, har 16 år gamle Silje Gundersen fra Søgne allerede oppnådd mye i sin ishockeykarriere. Etter mange lærerike sesonger i Kristiansand Ishockeyklubb (KIK), går hun nå på skole i Stavanger og er med på damelaget til Oilers som nylig sikret seg nok en NM-tittel. Tidligere denne sesongen var hun en markant spiller på det norske J18-landslaget som i Polen sikret seg opprykk til A-puljen i neste VM. I skrivende stund er hun på J16-landlagssamling i hjembyen.

I nesten 10 år har hun nå holdt på med sin lidenskap – etter at hun trosset værgudene:

– Det var mamma og pappa som tok meg med og gjorde at jeg fikk interesse for å gå på skøyter, forteller Silje som ikke var mer enn fire-fem år gammel da familien besøkte «Tresset» i Kvadraturen og en kunstfrossen isflate. Etterpå ble det mange turer dit selv om det kunne både regne og blåse. Senere ble det skøyteskole under tak – på Idda Arena der KIK holder til. Skøyteskolen er både spennende og lærerik for de små. Talentet var også på plass for Siljes del. Så da hun etter en stund ble spurt om hun ville bli med på et av KIK´s yngre ishockeylag, var hun aldri i tvil – og svarte umiddelbart ja.

Å drive med flere aktiviteter i ung alder, har aldri vært skadelig. Heller tvert imot. For Silje ble det også fotball. Men da hun følte at tiden var moden for å satse på en idrett, led hun ikke valgets kvaler:

–  Ishockey var mest gøy – og litt annerledes. Mye mer artig å være på skøyter med kølle og puck enn å løpe rundt etter en ball slik som så mange gjør, mener hun.

Noen har uttrykt litt skepsis til ishockey som barneidrett på grunn av fart og kanskje litt kropps- eller køllekontakt. Silje har imidlertid alltid følt seg trygg.

– Vi har nemlig god beskyttelse på hele kroppen, forklarer Silje som etter mange år på isen aldri har hatt en skade. Nå ser hun frem til spennende år i oljebyen. Men ambisjonene stopper ikke der. Håper på sikt er å spille som profesjonell. Og da går ferden med stor sannsynlighet til utlandet.

Som nevnt er skøyteskolen vår på Idda Arena et ypperlig sted å lære å gå på skøyter. Gratis utlån av utstyr, gode instruktører og alltid fint vær 🙂

Mer om dette finner du her     “Hockeyskolen”

Tekst og foto: Jan Harald Rismyhr/Privat

Godt assistert av sine foreldre ble Silje tidlig hektet på ishockey - og har nedlagt tusenvis av timer på det hun synes er svært gøy og spennende 🙂