Skip to content
Glede og samhold på isen i Kristiansand. Hockeycamp med guttelaget fra Ukraina og lokale spillere. Foto: Carl Berthelsen

Hockeyfamilien passer på hverandre

Da krigen brøt ut, ble 15-årslaget sittende fast i Polen. I Kristiansand møtte guttene hjertevarme.

-Takk, takk, takk! Til Kristiansand Ishockeyklubb har det rent inn utallige hyggelige hilsener etter helgen 7.-8. mai. Da ble det arrangert hockeycamp i Idda arena, der de mest kjærkomne og takknemlige gjestene var guttelaget fra klubben Sdyshor i byen Kharkiv i det krigsrammede Ukraina.

Da bombene falt over landet, oppholdt 15-åringene og deres voksne ledsagere seg i Polen, og plutselig var det ikke mulig å komme hjem. Folk i Stavanger Oilers fikk greie på dette og satte i gang kronerulling. Dermed har 22 gutter, to trenere og noen av guttenes familiemedlemmer bodd og trent i oljehovedstaden siden mars.

Men også i Kristiansand har ukrainerne møtt hjertevarme. Kristiansand Ishockeyklubb inviterte til samling på Sørlandet og Idda Arena. Det ble både hockey og dyrepark for de ukrainske guttene.

En rekke firmaer i Kristiansand bidro med både penger, varer og tjenester for å få guttene hit; vi nevner Dyreparken, Unifon, Glencore Nikkelverk, Henning-Olsen Is,Mat & uteliv og Kombinat. Stavanger Olilers kjørte laget til og fra.

På hockeycampen, arrangert av Kristiansand Ishockeyklubb deltok spillere født mellom 2006 og 2014. Dag ”Dagge” Wenström fra SWETEC stilte opp sammen med en rekke trenere fra klubben, i tillegg til en egen målvakttrener. Dessuten bidro en av spillerne på Stavanger Oilers’ elitelag for damer som trener.

I løpet av helgen øvde 33 gutter og jenter i aldersgruppen 2010-2014 og 39 i gruppen 2006-2009 på grunnleggende ferdigheter, i tillegg til at de fikk teoriundervisning. Spillerne kom fra Norge, Danmark og Ukraina.

Det ble skapt gode minner i Idda Arena denne helgen. En hockeymamma som deltok på dugnaden, sa det slik:

-Smilet fra to av målvaktene var betaling nok, dem kan jeg leve lenge på.

Tekst: Jostein Bergland, KIK

Foto: Carl Berthelsen, KIK