Skip to content
Ikke Sonja Henie, men Hennie Svantesson Stormyr. Eleganse er et fellestrekk.

Henni(5) stortrives på Hockeyskolen!

Gratulerer, Hennig-Olsen! Denne isen er like populær som din.

Det er kaldt, det er hardt, det er glatt. Men på dette underlaget glir ungene seg glade. Bare ta en titt på fjeset til femåringen Hennie under den hvite hjelmen. Allerede som treåring debuterte hun på glattisen.

Nå legger jenta i vei blant jevnaldrende i den flotte hockeyhallen på Idda, og det glimter ikke bare i skøytestålet; også øynene hennes lyser opp. Derfor tar hun meg nok for en særdeles tungnem voksen når jeg stiller spørsmålet: -Hva synes du om å gå på skøyter?

–  Gøy, svarer Hennie så høyt og tydelig at det ikke er til å misforstå.

Jo, det hender hun faller, innrømmer femåringen, men så peker hun på leggbeskytterne. De er gode å ha. Søsken har hun også, en søster på syv og en bror på ti. Begge spiller ishockey.

Ikke nok med det, far Sondre Dale Stormyr tilføyer at de tre ungene også spiller fotball og håndball. Med andre ord: i fritiden slipper han å ligge på sofaen og glane i taket.

– Er far redd for at Hennie med tiden blir en hardbarket hockeyspiller med få tenner og hett temperament?

– Ikke i det hele tatt. Ishockey er en flott, allsidig idrett som gir ungene en fin fysisk utvikling. Skader har ingen av mine tre fått på isen, forteller Sondre Dale Stormyr.

Glede. Det er drivkraften til Sascha Mellingen og Emil Haave, de ansvarlige for dette tiltaket i Kristiansand Ishockeyklubb. Når ungene kommer, blir de sammen med foreldrene orientert om hva som venter dem. Deretter trekkes skøytene på små bein, før ungene skal prøve å stå og gå på gummibelagt gulv.I neste omgang krabber de rundt på isen. Men så. Debutantene prøver å strekke beina og finne balansen, sånn ja, men uuups, bums på rumpa. Slik fortsetter det en stund, helt til de første skøytetakene kommer.

– Gleden ungene viser når de klarer å bevege seg, smitter over på meg, forklarer Sascha. – Og den gir meg mestringsfølelse, tilføyer Emil. Han og Saschas sønn begynte på ishockey da Idda Arena åpnet i 2011. Han spiller nå på A-laget. Til å begynne med var mor skeptisk.

–  Jeg trodde ishockey var en brutal idrett. Men så fikk jeg se fikk se et spill som handlet om teknikk, kroppskontroll og vennskap mellom utøvere og foreldre, bemerker Sascha.Nå berømmer hun de mange hjelperne de har med seg, som holder skøyteskolen i gang. Til å begynne med går ungene på skøyteskolen uten kølle. Når de blir større og stødigere, overtar leken med gummiskiva. Den er svært vanedannende: Av kullet fra fjorårets skøyteskole spiller 70 prosent i år på et lag i Kristiansand Ishockeyklubb.

Tekst og foto: KIK- redaksjonen
De ansvarlige Sascha Mellingen og Emil Haave ønsker flere unger velkommen til Kristiansand Ishockeyklubbs Skøyte- og hockeyskole.

Fakta om Hockeyskolen

  • Hva: Tilbud til barn som vil lære å gå på skøyter og etterhvert spille ishockey.
  • Arrangør: Kristiansand Ishockeyklubb.
  • Hvor: Idda Arena på Grim.
  • Når: Onsdager kl. 17.45 og lørdager kl. 13.00.
  • Hvem: Beregnet på barn fra 3-4 til rundt ni år.
  • Velkommen: Nå har skolen rundt 60 elever, men det er plass til mange fler.
  • Pris: De tre første gangene er gratis, deretter må man melde seg inn i klubben. Skøyter kan barna låne de tre første gangene.
Lek, moro, mestring - herlig på flott is - under tak!