Skip to content
En fornøyd gjeng som endelig kan tilby videregående skole med toppidrett Ishockey i Kristiansand. Fra venstre: Per Kristian Bøhn (Rektor Akademiet), Sjur Wangen (styremedlem KIK), Jonathan McKay (Daglig leder KIK), Øystein Liebermann (styreformann KIK) og Hilde Nævestad (idrettskoordinator Akademiet)

Hockeylinje på Sørlandet

Etter lang tids planlegging er det endelig klart: Fra neste skoleår tilbys toppidrett ishockey på videregående skole i Kristiansand.

Det er privatskolen Akademiet VGS ved Sør Arena og Kristiansand Ishockeyklubb som på denne måten går sammen for å gjøre Sørlandet mer attraktivt.

– Vi har jobbet i årevis for dette og er veldig fornøyd med at ungdommer fra regionen nå ikke nødvendigvis må reise til andre byer for et slikt tilbud, sier Jonathan McKay, daglig leder i Kristiansand Ishockeyklubb (KIK.)

Ganske mange av klubbens spillere har tidligere reist ut av byen når de kommer til videregående, nettopp fordi andre steder har et toppidrettstilbud for Ishockey. Derfor har det alltid vært vanskelig å etablere et U18 lag, men det håper vi forandrer seg nå, tilføyer McKay.

– Vi er svært fornøyd med å kunne tilby også ishockey, sier Per Kristian Bøhn, rektor ved Akademiet Kristiansand.

Fra før har skolen tilbud om fotball, håndball, hestesport, basket, badminton, golf, crossfit og basistrening.  Akademiet er avhengig av å samarbeide med spesialiserte miljøer innen de enkelte idrettene og kunne vel ikke fått noen bedre enn en kanadier til å være sammen med ishockeyglade ungdommer, mener rektor Bøhn.

Jonathan Mckay skal lede tre 90 minutters-økter pr. uke på dagtid i ishallen Idda arena. Han har bred erfaring fra ungdoms-ishockey i Canada. I tillegg kan elevene delta på lag i KIK i vanlig seriespill, da fortrinnsvis U18, med treninger på kveldstid. KIK har også et damelag som vil være et aktuelt tilbud for jenter i aldersgruppen for videregående skole.

Et splitter nytt klubbhus er under bygging ved ishallen. Der blir det teknikkundervisning med video to ganger i uka. Her skal opptakene fra treningene med det nye videoverktøyet til KIK, Spideo, bli benyttet.

Ikke nok med det. En studietur til Canada er også mulig for elevene. Der borte har KIK samarbeidspartnere i ishockeymiljøer. Trenere fra universitetslangene i hockeyens hjemland står i tillegg klare til online-undervisning via Spideo.

-Vi har mange spillere i KIK vi håper vil bruke Akademiet, men virkelig suksess blir det dersom også elever fra andre byer kommer hit. Vi har medlemmer i klubben som kan stille som vertsfamilier sentralt i Kristiansand, med erfaring fra hva som kreves av støtte til en ishockeyspiller, avslutter daglig leder McKay.

Sjekk tilbudet på Akademiet sine nettsider her: Akademiet- Ishockey

Tekst/bilde: Andreas Myhre/Jan Harald Rismyhr