Skip to content
Begge med stor beundring for hverandre. Storhamars Patrick Thoresen fant umiddelbart tonen med vår ukronede kiosk-dronning Sascha Mellingen under eliteturneringen KIKTrophy som fikk mange godord fra alle de tre storlagene, Storhamar, Oilers og Sparta.

Herlig med JA-mennesker

Storhamars kaptein Patrick Thoresen tok turen til KIK-Kiosken under KIK Trophy. Der var det travelt under helgens eliteturnering med noen av landets aller beste herrelag. Likevel hadde Sascha Johstone Mellingen litt tid til overs med et så celebert besøk bak disken.

– Det er jo bare Ja-mennesker overalt her, sier en takknemlig Patrick. – Sascha er vel en av dem, sier han smilende og kikker bort på Kristiansand Ishockeyklubb sin trofaste medhjelper. Hun er en av klubbens heltinner og har over mange år bidratt mye i KIK. Under KIK Trophy er ansvaret kiosken.

– Jeg så Patrick under en kamp i Stavanger tidligere i år, forteller Sasha. – Han spilte på bortebane mot Oilers og var så rolig og flink. Hjemmefansen var ikke veldig støttende, for å si det slik. Der og da fikk jeg en favoritt på grunn av måten han håndterte den situasjonen på. Han kan gjerne få fast jobb her, ymter hun frempå. Og sporty som han er; Patrick tar utfordringen på strak arm, og vips, så er han på den andre siden av disken.

Ikke for mye alvor

-For et flott anlegg dere har her, sier Patrick. – Mange ulike idretter samlet under samme tak, det gir store muligheter, mener han om Idda Arena. Når det gjelder satsing innen hockey og tidslinje er det overens med sitatet sittet «Ting tar tid». Og med følgende oppskrift: – Jeg gir dere 10 år til for å kunne nå toppen. Dere må da blant annet legge vekt å la unger få leke på isen. Og for all del, ikke kjøp et lag, men produser egne spillere.

Patrick Thoresen er en av landets mest profilerte spillere. Han har blant annet NHL-erfaring, han har spilt i Sveits og Sverige og har to seriemesterskap i KHL (russiske ligaen). Vi antar han vet hva han snakker om. Om ikke, kan han jo bare ringe sin far, landslagssjef Petter Thoresen. Men nå har han altså tatt turen til Sørlandet, noe som har gitt mersmak:

Et godt tilbud

– Kristiansand er en kjempefin møteplass for et møte med andre i toppen av norsk ishockey. En busstur med laget bygger bedre samhold enn flytur. Dersom pandemien ikke hadde inntruffet, ville en kamp mot Herning også vært midt i blinken, avslutter Patrick Thoresen.

Deler av Storhamars lag brukte lørdag formiddag på golfbanen på Bjaavann. Den er kjent som en av Norges fineste baner. Den yngre delen av laget valgte derimot et mer velkjent turmål. Ikke overraskende, Dyreparken.

Tekst og foto: Andreas Myhre / Jan Harald Rismyhr

Stor jubel på en corona-fullsatt tribune da laget fra mjøstraktene satte pucken i mål.
Garderoben til Storhamar på Idda Arena, virkelig på stell. Og hvem vet - kanskje kan fargen på drakt og logo en gang bli endret.