Skip to content
Nissen på besøk under skøyte- og hockeyskolens juleavslutning

Juleavslutning med Nissen på isen

Skøyte- og hockeyskolen til Kristiansand Ishockeyklubb er så full av barn at selveste nissen nesten ikke fikk plass på isen under juleavslutningen siste lørdag før jul. Med juletre på isen, julemusikk på Idda Arena og nisseluer på de mange instruktørene, kunne han til slutt dele ut is til fra sekken sin. Alt med behørig koronaavstand i køene.

På isen denne dagen er det fullt. Det betyr 50 barn i alderen 4 til 8 år som er delt inn i ulike grupper med ulike farger på trøyene de får utdelt ved ankomst.

– Slik klarer vi å holde nødvendig koronaavstand mellom gruppene, sier Emil Haave, som leder skøyte- og hockeyskolen. Under hans og flere dyktige instruktører fra KIK´s veiledning lærer barn på Sørlandet å gå på skøyter under stabilt gode vinterforhold innendørs på Idda Arena i Kristiansand.

Hver gruppe har to instruktører. Noen øver på å gå på skøyter. Andre spiller litt ishockey. Noen leker sisten, mens andre tar sine første skøytetak med trygg støtte fra en instruktør, kledd som juletre for anledningen.

– Dette gleder mitt hjerte. Skøyte- og hockeyskolen er meget populær om dagen. Skolen er fulltegnet med 60 deltagere, og det er ventelister. Vi har oppmøte på maksimalt 50 barn på isen hver onsdag og lørdag. Det er så mange vi kan ha med gjeldende koronaregler, sier KIK sin ivrige bidragsyter gjennom mange år, Sascha Mellingen fra sidelinjen og fortsetter. – Over jul håper vi på åpne for flere deltagere, men vi kan ikke slippe flere ut på is før det kommer nye pandemiregler. Og dersom det kommer lettelser, tror jeg snart vi har 100 deltagere utpå her, avslutter Sacha med et smil.

Det vil nok også glede nissen. For den maskekledde spiller også ofte ishockey selv og ser gjerne at det vokser frem spillere som kan løfte opp KIK i ishockeyforbundets divisjoner.

I dag var det nok denne nissen som var «MVP» (most valuable player- hockeyspråk for banens beste). Og godsakene som ble delt ut, var selvfølgelig laget og sponset av klubbens hovedsamarbeidspartner; Hennig Olsen-Is.

Tekst og bilder: Andreas Myhre
Nissen delte ut is fra hovedsamarbeidspartner Hennig Olsen-Is. Alt med behørig korona avstand mellom grupper og deltagere.
Emil Haave, med nisselue på hjelmen, ansvarlig for KIK sin skøyte -og hockeyskole for barn.
En ildsjel i rekrutteringsarbeidet, til venstre Sascha Mellingen - og til høyre -remen av norsk ungdom, Nora Bøen Fosse på 9 år, med kremen av iskrem fra Hennig Olsen-Is.