Skip to content
Ekte hockeyglede. Ina Nodeland jubler etter å ha scoret mål. I bakgrunnen Mari Pedersen. (Foto: Lene Frustøl)

Avsluttet sesongen med to brakseire!

Kristiansands Ishockeklubbs A-lag damer møtte Ullensaker i sesongens to siste kamper i 1.div. Og hjemmelaget ved Gardermoen ble bokstavelig talt feid av banen begge dager med henholdsvis sifrene 13-3 og 13-1.

Det var en spent gjeng som satt seg i bilene tidlig lørdag morgen, klare for kampstart om ettermiddagen, 38 mil unna. Med seg hadde KIK spillere i et bredt aldersregister med 36 år mellom den eldste og yngste. Laget var også så heldig å ha med  #78 Malin Frustøl Gundersen og #36 Erle Færestrand, begge født i 08, med dispensasjon på grunn av sin unge alder for å kunne  spille på damelaget.

Kampens første mål scoret #26 Malene Tjomsland etter bare 20 sekunder, og 1. periode endte 4-1 til KIK. Vi har vært så heldige å få låne keeper Madeleine Østmoløkken til flere kamper denne sesongen. Hun voktet målet vårt godt, og laget har satt veldig pris på at hun har stilt opp for oss. Etter tre perioder ble sluttstillingen 13-3, og våre jenter kunne slippe jubelen løs. Kampens toppscorer ble for øvrig  #11 Mari Pedersen med hele seks mål. Hun fikk også bestemannsprisen.

Jevn opptur

Kampen var en stor opptur for hele laget, og hovedtrener Tor Anders Nodeland var svært imponert over innsatsen.

– Det ante oss at det kunne gå vår vei, men at samtlige rekker skulle være med å gjøre jobben på en så utmerket måte, gjorde meg både stolt og glad, sier han med et smil og fortsetter. – Vi var likevel spente på om vi ville klare samme tempo på søndag, men det gjorde vi til de grader. I hver av de seks periodene over de to dagene ble det spillemessig bare bedre og bedre. Jeg er helt imponert over fremgangen damene har vist denne første sesongen. Både i skøyteferdigheter, men viktigst av alt, i samspill og kommunikasjon på banen. Dette lover virkelig godt for neste sesong. Vi skal ligge i hardtrening gjennom sommeren med målet om å klatre i hvert fall én plass på tabellen til neste år, sa en tilfreds trener Tor Anders Nodeland.

Suverene igjen

Søndag morgen håpet KIK på å gjenta suksessen fra dagen før. Det ble nok en utklassing. Denne gangen var det #11 Mari Pedersen som hadde kampens første mål, kun 43 sekunder ut i 1. periode. KIK spilte en enda bedre enn i det første oppgjøret, og keeper #40 Madeleine Østmoløkken slapp kun inn ett mål av totalt 39 skudd.

Dagens toppmålscorer ble nok en gang, #11 Mari Pedersen med seks mål. Både #8 Ilzite Haugen og #98 Dina Rosenberg scoret sitt første mål i denne kampen. #98 Dina Rosenberg spilte dessuten en fantastisk kamp og vant velfortjent bestemannsprisen. Vi takker Ullensaker for to fantastiske kamper, og ser frem til vårt neste møte.Etter helgens kamper er sesongen over. I lagets første sesong i seriespill, endte KIK på femteplass av totalt syv lag. Nå skal grunnlaget for neste sesong legges, og samtlige spillere gleder seg.

Tekst: Hege Hultman

F.v: Sterk spredning i alder preger KIK-damene denne sesongen, fra venstre Anette Myhre (50), Malin Frustøl Gundersen(14), Erle Færestrand(14) og Signe Benoni Hauge(49). (Foto: Kåre Vlek)
En svært fornøyd KIK-gjeng med fire poeng i sekken under helgens oppgjør i 1.div mot Ullensaker. (foto:Lene Frustøl)