Skip to content
Godt etablert med hus og hjem i Kristiansand. Til venstre Kathrine Kjeldsen, deres datter Adeline (nesten 4 år) og «JP».

KIK «Lions» tar et steg opp med
canadisk entusiasme og ny teknologi!

Med nyinnflyttede «JP» fra Canada som ny hovedtrener, tar Kristiansand Ishockeyklubbs  «Lions» en ny utfordring. For fra høsten 2022 spiller klubben endelig i 2.divisjon. Jean-Philippe Villeneuve (30), eller «JP», er en erfaren hockeyspiller. Ulike årsaker, blant annet Covid-pandemien, gjorde at den lille familien i fjor ville forlate sine røtter i Toronto. Til slutt var det lite som fristet mer enn å slå seg ned i Kristiansand. Og det var ikke bare fordi hans kone, Kathrine Kjeldsen, kommer fra Hånes.

– Vi var egentlig åpen for hele verden. Tidligere har vi bodd i Aalborg der vi studerte, og jeg spilte ishockey på høyt nivå. Men det ble til slutt Norge og Kristiansand. Det er jo den beste plassen i verden, smiler «JP».

Han understreker samtidig at et ishockeymiljø var viktig der de skulle slå seg ned. KIK er naturlig nok smigret over at klubben trekker nye ressurser til byen. Paret er nå godt etablert med både hus og jobber.

– Nå vil jeg bidra i lokalmiljøet med det jeg kan, sier han.

Uten betekningstid tok han derfor på seg rollen som «Head Coach» i KIK. «JP» sammen med assistentene Jens Pedersen og Joe Michael Richard, er trenertrioen som er i ferd med å bygge et sterkt lag med toppen av 2.divisjon som målsetting. Det er nivået under Fjordkraftligaen/1.divisjon.

– Vi har et godt grunnlag fra egne rekker. Men jobber med forsterkninger. Det ser bra ut. Spillere tar nå kontakt og ønsker å flytte fra andre steder i landet på grunn av satsingen vår. Ellers forsøker jeg å hente noen gode spillere jeg kjenner både fra Canada og Danmark. Dersom vi får til det, vinner vi ligaen, smiler «JP» lurt.

Klubben er allerede blitt bortskjemt med flinke folk fra Canada. Klubbens nye daglig leder, Jonathan McKay, kommer også derfra. Det samme gjør en annen ildsjel i KIK, «Mike» Befus.  Forrige sesong ble dessuten avsluttet med en ukes celebert treningsopplegg på isen i Kristiansand med den profesjonelle ishockeytreneren Justin Stevens. Han er en gammel venn og «coach» fra den siste sesongen «JP» spilte hockey på et høyt rangert universitetslag i Nord-Amerika.

Justin vil være «JP» sin veileder kommende sesong. Kristiansand ishockeyklubb har investert i et profesjonelt kameraanlegg over isflaten som dekker både kamp og trening. Justin logger seg på fra Canada og bidrar.

Denne teknologiske løsningen er støttet av Cultiva gjennom programmet mangfold, offentlig rom og digitalisering.

Tekst/bilde: Christine Alsaker /Jan Harald Rismyhr
Trekløver fra Canada bidrar til mangfold i Kristiansand. Fra venstre «JP» Villeneuve, Justin Stevens og Jonathan McKay.
«JP» in action” på isen for «Lions» forrige sesong.