Skip to content
Ida Haave er på plass i Italia og kjemper for Norge i VM for JU18

Kristiansandsjenter må løfte Norge et nivå opp

Ida Haave og Malene Tjomsland fra Kristiansand er begge på plass i det norske JU18 landslaget som spiller hockey VM i Italia denne uken. Jentene kommer fra Kristiansand Ishockeyklubb og er i praksis vokst opp i ishallen på Idda Arena på Grim fra tidlig alder.

VM arrangeres hvert år og Norge spiller mot Tyskland, Italia, Ungarn, Frankerrike og Østerrike. Vinner Norge turneringen, løftes laget opp til øverste nivå neste år. Der spiller de store ishockeynasjonene som Sverige, Finland, USA og Canada for å nevne noen. Norge satser på opprykk og kanskje blir det jentene fra Sørlandet som fikser det? Norge spilte på øverste nivå i VM i fjor og har potensial.

Både Ida og Malene har begge vært med på dette før. De spilte for landslaget JU16 i fjor i Ungarn.

– Det ga mersmak sier Ida Haave på telefon fra Italia etter ferdigspilt kamp mot Tyskland mandag kveld. Norge tapte 3-1, men Ida fikk poeng for «assist» for det norske målet.

Ida spiller til daglig i Kristiansand Ishockeyklubb, mens Malene tar sin videregående skole i Stavanger for å spille for Oilers sitt kvinnelag i Bambusaligaen (øverste nivå kvinne).

– Dette er virkelig spennende, gøy og litt alvorlig, fortsetter Ida. Jeg har trent mye og jobbet målrettet for dette. Her i VM møter vi et høyere nivå enn jeg er vant med fra Norge. Jeg spiller for Hasle Løren i Bambusaligaen i tillegg til vårt eget lag i Kristiansand Ishockeyklubb, som spiller i 1.divisjon.

Ishockey er en voksende sport på Sørlandet. Etter etableringen av ishallen på Grim i 2011 har Kristiansand Ishockeyklubb nå over 500 medlemmer. Skøyteskole for barn arrangeres flere ganger i uken. Herrelaget spiller i 2.divisjon og Kvinnelaget spiller i 1.divisjon. Ishockey representerer mangfold, likestilling og inkludering på Sørlandet og gjør byen til et attraktivt sted for både tilflyttere og bosatte i regionen.

Norge spiller VM JU18 fra mandag 9.januar til lørdag 13.januar.

Tekst: Andreas Myhre,  Kristiansand Ishockeyklubb

Bilde: Jan Harald Rismyhr.