Skip to content
Mange barn opplever mestringsfølelse på kort tid og synes det er gøy på hockeyskolen. Slik som denne trioen som Lars Andersen stiller med. Han er lege, spiller, hockeyentusiast og her sammen med fra v. Nikolai, Lars, Maximilian og Maria.

Ishockey - lite skader og mye moro

Han brukte ikke langt tid før han var på plass med tre barn på isen etter at skøyte- og hockeyskolen til Kristiansand Ishockeyklubb (KIK) startet i høst. To ganger i uken kan de boltre seg i det flotte anlegget på Idda Arena, der de kan drive vinteridrett under stabile forhold.

– Det er bra aktivitet for alle, sier Lars Andersen fra Søgne, privatpraktiserende fastlege til vanlig. Lars har med seg onkelbarnet Nikolai og sine egne to barn: Maximilian og Maria.

– På isen er det mye moro, kan Lars fortelle. Gjennom lek lærer barna, de minste ikke mer enn tre til fire år gamle, på hockeyskolen først og fremst å gå på skøyter. De trekker tau, leker «tikken» («sisten» på sørlandsk), kjører «kjegleslalåm» og andre planlagte aktiviteter. Deltagerene deles i ulike grupper på isen og følger et strukturert opplæringsløp. Her er det plass til både nykommere og de som har vært med en stund. Aldersgruppen er 4 til 8 år og barna starter på ishockeylag når ferdighetene er tilstrekkelige.

– Jeg har spilt ishockey her selv siden ishallen åpnet i 2011, sier Lars. – Ikke bare er det kjempegøy, dette er komplett trening. Her får du styrke, kondisjon, utholdenhet, koordinasjon, balanse og bevegelighetstrening for hele kroppen. På toppen av det hele er det god stemning i garderoben både før og etter trening.

– Skadefritt i praksis, påpeker også Lars når han tenker tilbake på sine 10 år på Idda Arena.

– Ishockey er noe annet enn mange andre idretter når det gjelder belastningsskader. En grunn er lav belastning mot underlaget. Skånsomt for kne, lyske og ellers alt som mange andre idretter sliter med. Det hjelper også med all beskyttelsen ishockeyspillere har på, sier legen, før han avslutter med noen ord om hvorfor han tar med sine egne barn i hallen:

– Ishockey er en fin sport, mener jeg. – Idrettsglede, mestring, vi gjør noe sammen og lagspill. Dersom de små fortsetter på skøyte og hockeyskolen så er det nok ikke lang tid før de er raskere enn meg på isen, avslutter Lars med et smil.

Tekst/bilde: Andreas Myhre/Jan Harald Rismyhr

Emil Haave fra KIK (med ryggen til) lager lek og moro på isen under skøyte- og hockeyskolen. Isen deles inn i soner og grupper følger et strukturert opplegg for å lære å gå på skøyter. Skolen drives av KIK og to ganger i uken kan 4 til 8 åringene boltre seg på Idda Arena.