Skip to content
Mari Pedersen har vært en bauta i jentesatsingen til Kristiansand Ishockeyklubb.

Tøff jente - med et glimt i øyet!

Sporty som hun alltid har vært følger hun oppfordringen om å ta litt ekstra gloss på leppene. For vi er et sted der Mari Pedersen(19) trives usedvanlig godt. I en av garderobene med utgang til den flotte ishallen på  Idda Arena. Kommende helg avvikles de siste to kampene i sesongen for henne og resten av KIKs damelag i ishockey her. Og da er det ikke bare å ta på sko, shorts og trøye som i mange andre idretter.

– Vi har jo god beskyttelse på kroppen. Mange andre klubber har vært litt misunnelige på oss fordi vi jenter i KIK gjennom mange år har hatt anledning til å trene sammen med gutter. Kroppstaklinger er jo ikke er tillatt for damer. Vi er likevel kjent for å være litt tøffere i kamper, forteller Mari og stiller velvillig opp på en fotoshoot for å vise hva som finnes under drakten.

Mari var bare ni år gammel da hun tok sine første skøytetak i den nyoppførte hallen på Idda (2011). Treninger opp til tre ganger daglig og spill på alt fra aldersbestemte lag, seniorlag til landslag.

– Selvsagt har jeg som andre hatt noen skader. Men aldri noe alvorlig, forsikrer Mari, som også har vært trener. Og som har statistikken på sin side. For det er faktisk flere skadeutsatte  for eksempel i både fotball og håndball enn i nettopp ishockey.

Det hører også  med til historien at Mari Pedersen kommer fra en ihuga hockeyfamilie. Storebror Jens (trener, spiller på herrelaget) startet eventyret på rulleskøyter på parketten i Odderneshallen før han flyttet til Idda. Både mor Siv Marit og og far Morten ble tidlig aktive i KIK. Og til slutt begynte tvillingene Mads (trener, spiller A-laget) og Mari også. På spørsmålet om hva som har gitt henne mest på Idda, kommer svaret kjapt.

– Den store hockeyfamilien, herlige mennesker og en flott  klubb, avslutter Mari Pedersen som med stor sannsynlighet nå flytter til Bergen for studier. Men hun kommer hjem igjen. Det garanterer hun!

 

tekst og foto: Jan Harald Rismyhr