Skip to content
Så glad blir Mari Pedersen når man scorer sitt første mål for et landslag.

Mari jubler for sitt landslagsmål nummer 1

Mari Pedersen, fra Kristiansand Ishockeyklubb, scorer det viktige 3-2 målet for Norge i siste kamp mot Danmark. Det er hennes første scoring på landslaget – og en god søknad til å bli med i VM-troppen til Polen i januar. Dermed tok Norge seieren i alle tre kampene.

Mari Pedersen, fra Kristiansand Ishockeyklubb, satt den viktige 3-2 scoringen i et forrykende sluttoppgjør mot Danmark som til slutt endte 4-3 til Norge. Tre seire av tre mulige gir håp om opprykk i VM i januar.

Den siste kampen var nervepirrende, spesielt siste halvdel. Etter Mari sitt mål, utlignet Danmark før Norge fastsatte sluttresultatet til 4-3- seier i tredje periode.

Fredag vant Norge med sifrene 2-0. Lørdagskampen ble et høydepunkt med 3-1, der sørlandsjenta Silje Gundersen gjorde hat-trick for Norge.

Norges landslagstrener Marcus Forgaard mener at kampene i Kristiansand ble en kjempeopplevelse. Tre gode oppgjør, og han likte særdeles godt at jentene avgjør i Norges favør i den siste kampen søndag etter noen dramatiske sluttminutter.

– Jentene har slitt litt med å score tidligere, men nå viser vi at det vi har øvd på gir resultater og målene renner inn.

Kristiansand Ishockeyklubb var en fornøyd arrangør og gjennomførte et prikkfritt arrangement med stor dugnads innsats fra klubbens medlemmer. Klubben håper på å få tildelt flere tilsvarende arrangementer og setter helgens kamper som et foreløpig høydepunkt i klubbens historie.

 

Av Guro Wasland, Andreas Myhre. Foto: Jan Harald Rismyhr

15.12.2019

Tre glade kristiansandsjenter etter seieren søndag, til venstre Silje Gundersen, Mari Pedersen og til høyre, debutanten på hjemmebane, Ina Nodeland.
Landslagstrener JU 18 Marcus Forgaard følger nøye med i lagets innsats på banen.