Skip to content
Malene Tjomsland (t.v) og Ida Haave og smiler om kapp etter å ha blitt tatt ut til landslaget i ishockey klasse JU16.

Nye kristiansandsjenter på landslaget i ishockey

Ida Haave og Malene Tjomsland, begge Kristiansand Ishockeyklubb, er tatt ut på landslaget i ishockey i klassen jenter 16 år.

For Malene er dette første gang hun er tatt ut til det øverste nivået for sin aldersklasse. Den talentfulle 14-åringen sier selv om uttaket:

-Gøy! Jeg har trent nesten hver dag hele sommeren i håp om å bli tatt ut. Jeg har løpt flere ganger i uka, hatt styrketrening, trent barmark med hockeylaget mitt og skutt sikkert 10 000 pucker på plenen hjemme. Jeg må bare passe på å ikke knuse glasset i døra på huset. Det har nemlig skjedd en gang før…

Malene spiller på samme ishockeylag som Ida. Sistnevnte ble tatt ut til landslagssamling i februar i år, men det ble med den ene opptredenen før korona stoppet all aktivitet.

-Gøy, sier også Ida om uttaket. -Trene først, bade etterpå. Det er slik alle dagene på sommeren har vært i år, smiler Ida.

Det er to gode lagvenninner som skal på landslagssamling i Skien om noen uker.

-Du startet før meg, men jeg haler innpå nå, sier Malene til Ida med et lurt blikk.

Forklaringen ligger i at de to er like gamle, men Ida har vært på isen fra hun var syv år. Malene startet først et par år etterpå, som ni-åring. Nå spiller jentene på hver sin ving i angrepsrekka. Kanskje følger enda flere fra samme klubb i samme spor som Malene og Ida?

Mari Pedersen, KIK, er tatt ut i aldersklassen over (JU18) til  samlingen i Skien. Hun har vært  i landslagsdrakt  ved flere anledninger tidligere og spiller også løper. Her er det muligheter for en sørlandsrekke med tiden!

Tekst Andreas Myhre/foto: Jan Harald Rismyhr