Skip to content

Opptur i Stavanger

Første helga i vinterferien reiste jentelaget til Stavanger for å delta på kamphelg for JU11-13 med samarbeidslaget Kristiansand/Haugesund. Jentene fikk en pangstart i første kamp mot Stavanger Hvit, hvor KIK`s Ida Lundal åpnet med scoring i sin første kamp for sesongen. Dette ga jentene en enorm boost! Jentene har spilt sammen én gang tidligere denne sesongen i desember, men det var et helt annet lag vi fikk se nå. De viste stor fremgang siden sist de møttes – med en enorm fightervilje, nydelig samspill og mange fine forseringer med puck. I tillegg hadde vi kampens beste keeper. Det var en knall start for spillerne.

Neste kamp er mot nok et Stavangerlag, Stavanger Sort. Det blir igjen en jevn og tøff kamp. Vi ligger under til pause – litt ufortjent, synes vi selv. I pausen får jentene beskjed om å fortsette spillet og kjøre på, 2. omgang skal vinnes! og jentene svarer umiddelbart. Vi får et tidlig mål og jentene får blod på tann, og plutselig leder vi. En utrolig snuoperasjon! Det var derfor en meget fornøyd gjeng jenter som kunne avslutte dagen med pizza, KIK`s A-lags kamp mot Straen, samt storkampen mellom Oilers og Storhamar live i DnB Arena, hvor 4 av jentene fikk æren av å være maskot.

Neste morgen er det Stavanger Gul som står på motsatt banehalvdel. Kampen starter litt som forrige; jevnspilt, men et lite overtak fra Stavangerlaget. Ny pauseprat, og igjen klarer vi å hente oss inn. Kampen står og vipper. Stavanger presser på og blir til slutt for sterke, men vi gjør nok en bra kamp og viser at vi aldri gir oss.

Siste kamp er mot Bergen. Bergen har et par “enere”, som er vanskelig å stoppe. Men det skremmer ikke våre jenter. De går respektløs til verks, men Bergen svarer. Vi varter opp med et vakkert angrep, hvor vi spiller Bergen ut og til slutt kan sette pucken i åpent mål. Bergen presser på, og kampen blir fryktelig spennende fra start til slutt.

Det mest gledelige denne helgen var det samspillet og den lagmoralen jentene viser, spesielt med tanke på at jentene aldri trener sammen og kun har spilt sammen én gang tidligere denne sesongen. Vi fremstår som et solid lag med mange gode, jevne spillere, hvor flere navn tegnet seg på assist- og scoringslisten. Vi har solide backer som ofrer seg, og en fantastisk keeper som til tider stod som en levende vegg. En stor framgang på alle siden sist! Jentene viste også at det kan spilles hardt og fysisk i jentehockey, bare taklingene utføres på “riktig” vis. Skryt fortjener også trenerne, Arvid og Håvard, som klarte å veilede, motivere og få frem det beste i jentene.

Vi nyter godt av samarbeidet med Haugesund, og det er gøy å se at jentene blir bedre og bedre kjent, både på og utenfor banen. Og Haugesund sine jenter, som også spiller på Haugesund Seagulls U12-lag, synes det er ekstra gøy å få spille med og mot andre jenter. Vinn-vinn. Nå ser vi frem til tredje og siste kamphelg i slutten av mars, hvor det skal spilles JU 11-13 kamper på Idda.Vel møtt!

 

Av Jan Inge Gundersen