Skip to content
Spartas kaptein med historiens første KIK Trophy. Til høyre styreformann i Kristiansand Ishockeyklubb Bjørn Tore Haugen.

Sparta vant historiens første KIK Trophy

Sparta vant trofeet etter scoring i siste liten i den siste perioden. Storhamar vant riktignok den siste kampen i helgens KIK Trophy, men det holdt altså ikke til sammenlagtseier. Sparta var dermed bedre enn de to gigantene i norsk hockey de siste årene, Storhamar og Oilers.

Historiens første KIK Trophy ble arrangert helgen 4.-6. september med tre GETliga lag involvert, på Idda Arena. Det danske laget Herning var også påmeldt, men kunne ikke komme på grunn av restriksjoner på reise relatert til Covid.

Alle tre lag tok en seier hver i en målrik helg, hele 24 scoringer i tre kamper. Ikke en eneste av de ni periodene endte uten scoring. I den siste kampen måtte imidlertid Storhamar vinne med fire mål eller mer for å gå helt til topps. Og det var helt mot slutten at avgjørelsen falt.

– Jeg er fornøyd med fem av seks perioder i turneringen, sier hovedtrener i Sparta Sjur Robert Nilsen. – Første periode i dag var vi ikke påskrudd og tapte den perioden med to mål. Deretter kom vi med og gjorde jobben vår. Vi er det laget i GET-ligaen med de yngste spillerne. En gjennomsnittsalder på bare 21 år. 17 av de 24 spillerne, som deltok i helgen, er lokale. Det er gøy at vi klarer å vinne totalt i konkurranse med storlag med helprofesjonelle spillere, som Oilers og Storhamar. Vi sees gjerne til neste år, avslutter han, med et smil.

Kampen endte 5-2 til Storhamar

Sparta i blå drakter vant KIK Trophy 2020
Fantastisk stemning og nervepirrende avslutning på helgens fartsfylte finale da Norgs beste ishockeylag målte krefter på Idda Arena.