Skip to content
Nok en gang fikk Straens keeper nok å henge i fingrene i. Og det hjalp ikke med en ekstra «goalie» som her :)

Storseiere i bortekamper mot Straen

Nærbø Farmers har før helgen, dessverre, valgt å trekke laget sitt fra divisjonen. Vi på laget er enige om at dette er veldig synd. Flere lag å spille mot, og mer konkurranse er bra for alle. De siste årene har det kun vært 3 lag i vår divisjon, noe som selvfølgelig er helt på grensen til å kunne gjennomføre et seriespill. At andre lag ønsker å stille seniorlag i Sør-vest er derfor noe vi er meget positive til. Grunnen til at Nærbø måtte trekke seg, er for meg ukjent, men det kan se ut til å være mangel på spillere. Vi ønsker Nærbø lykke til videre med utviklingen av hockeyspillere, og håper å se de tilbake i seniorhockey til neste år.

Denne helgens kamper mot Straen skulle derfor bli de nest siste på borteis denne sesongen. Dette laget møtte vi også i seriepremieren, og de fleste husker vel det som to ganske komfortable seiere. Oppladningen til kampene ble likevel kjørt som vi pleier, med høy intensitet, korte intervaller og mest mulig puckberøringer. Man har ikke råd til å ta noen hvileskjær, selv ikke i denne divisjonen, og når vi har som mål å vinne ligaen, er hvert poeng like viktig.

Troppen vår har dessverre vært ganske redusert i de siste ukene. Skader, sykdom og overtidsarbeid har preget oss, så det var en tynn tropp vi reiste med fra Idda lørdag morgen. Heldigvis finnes det nok av gode ishockeyspillere i denne klubben, og Benjamin Klauset Brovold og Emil Haave var kjappe på å si ja da de ble spurt om å bli med til Stavanger. Dette er gutter som undertegnede kjenner godt fra før, både som ishockeyspillere på u16 for et par år siden, men også som bidragsytere i klubben og fjes man ofte ser rundt om i gangene på Idda. Et «nei» hadde vel overrasket mer enn et «ja» her. Disse gutta stiller opp om det trengs!

Det skulle ta 11 sekunder før vi tok ledelsen i første kamp. To sekunder bedre enn i forrige oppgjør. Dette tyder naturligvis på solid utvikling og progresjon, og viser at treningen vi legger ned fungerer. Begge kampene skulle vise seg å bli kontrollert av oss fra start til slutt, så å holde nullen gjennom to kamper ble derfor vårt klare mål. Med sluttsifrene 0-29 og 0-25 i favør av oss, mange flotte lagmål, samt mål for begge helgas debutanter, kan vi ikke si oss annet enn storfornøyd med helgas kamper.

Anledningen ga oss også muligheten til å trene på spesifikke situasjoner i spill. Spille mot et etablert forsvar som står i tett boks /«collapse», oppspill mot styrende forsvar, og re-gruppering i midtsone er noen av punktene vi har fått god trening på.

Nå venter to knalltøffe oppgjør. 7. og 8. mars. Da står Lyderhorn på motsatt banehalvdel i årets siste hjemmekamper. A-laget håper at hele klubben, byen og distriktet kommer på kamp og støtter oss i jakten på seriegull. De to forrige oppgjørene endte med en seier til hvert lag, begge med et måls margin, så her loves det god underholdning!

Av Ola Morset (#66), Coach

Benjamin Klauset Brovold (t.v.) og Emil Haave debuterte med bravur og begge tegnet seg på scoringslisten.
Det ble mange scoringer å juble for!