Skip to content
Unge Liam Befus (t.h.)viste seg oppgaven voksen på U15-laget. Her jubler han etter en av sine to scoringer.

KIK klarte det - nesten!

Det ble en dramatisk uavgjort i serieåpningen for U15. Etter KIK ledelse hele veien klarte Tromsø å utligne i sluttminuttene og en velspilt kamp endte dermed 5-5.

Kristiansand Ishockeyklubbs U15 spilte sesongens første seriekamp på hjemmebane lørdag formiddag. Etter noen innledende minutter med Tromsø-dominans, tok KIK føringen og ledet med fire mål på det meste. Tromsø kom imidlertid sterkt på slutten med tre strake mål helt på tampen av oppgjøret.

Trener for KIK, Jens Pedersen, var fornøyd med mye i kampen med unntak av avslutningen.
– Alle stiller opp med god innsats i dag. Spillerne utfører den jobben de har fått beskjed om å gjøre. De er veldig strukturerte i spillet, og gjennomfører det vi har trent på. Siden det er første kamp hadde jeg forventet litt høye skuldre og litt «surr», men begge deler klarte vi å unngå. Synd med utvisninger og reduseringene mot slutten, men bare vent til i morgen, avslutter han.

David Løvdahl og Liam Befus scoret begge to mål hver, mens Julian Hepburn satt KIK sin siste scoring med et velplassert skudd fra blålinjen. Samtlige KIK spillere fikk godt med spilletid og poenger for mål og assist ble godt fordelt i laget. KIK hadde med to spillere fra sitt U13-lag som begge gjorde en hederlig innsats.

Gjestene fra Nord-Norge fra var også godt fornøyd, spesielt med å hente opp ledelsen til KIK de siste tre minuttene. Den canadiske treneren Nathan Morry mente laget spilte med hjerte og ære.

– Dette var en bra kamp, sier han. «Good teams come back» snakket vi om i pausen før siste periode. All ære til spillerne som klarte å kjempe seg til en uavgjort her. Vi er et ungt lag og slet i fjor. Nå slår vi tilbake og viser god karakter. I siste periode øker vi farten mot mål og får opp intensiteten. Nå forventer vi full fart i morgendagens kamp, sier han med et smil.

Tribunen på Idda Arena var fylt tett opp mot kvoten på 200 personer

Sjekk her for kampdetaljer (link hockey live)https://www.hockey.no/live/BoxScore/Boxscore/7291149?date=17.10.2020
På denne tjenesten finner du også live-data fra søndagens (dagens) kamp.

Tekst/bilder: Andreas Myhre og Jan Harald Rismyhr

Drop - og kamp om pucken i en velspilt kamp 
Gjennom hele kampen var det trykk mot Tromsøs goalie, og kampen så lenge ut til å ende med hjemmeseier 😉