Skip to content
Det var stor stemning under kampene som også hadde tilreisende supportere på tribunen! Det var rift etter billettene - og neste gang håper vi på å kunne slippe inn langt flere enn de Corona-restrikte 200 :)

Toppklubbene i norsk ishockey med mye ros!

– Dette var bra og frister til gjentagelse, sier sportssjefen i Oilers, Pål Higson. Laget hans har akkurat gjennomført KIK Trophy, en eliteturnering som ble spilt tidligere denne måneden på Idda Arena. Det var også første gang topplag som Oilers, Storhamar og Sparta møtte hverandre i sommerbyen Kristiansand, en by som er mest kjent for andre ting enn ishockey.

Pål har planlagt årets sesongoppkjøring, eller «pre-season», som de selv liker å kalle det. Oilers vant GETligaen 2020 og var ikke vanskelig å be når Kristiansand Ishockeyklubbs daglige leder, Mads Gabriel Scott, tok kontakt med forespørsel om deltagelse i tidenes første KIK Trophy. Om Kristiansand som destinasjon for ishockey sier han:

– Kristiansand er det suverent enkleste reisemålet for oss når det gjelder å spille kamp. Her finner vi tydeligvis også topp motstand. Vi drar vanligvis til Europa under «pre-season» for å finne nivået vi møter i Champions League. Utenlandstur eller ikke, vi vil alltid være åpne for treningskamper. Det er uvurderlig hjelp i treningsarbeidet før sesongen starter. Her fikk vi også videoproduksjon gjennom VGTV, slik at vi kan se hva vi skal jobbe med på trening. Gode fasiliteter og stor hjelpsomhet. Dette gjentar vi gjerne, avslutter han.

Pål Higson, sportslig leder i Oilers, var meget fornøyd med det han opplevde i Kristiansand.
- Glimrende kamper for oss, sier team-manager i Storhamar, Espen Løvås.
- Vi kommer gjerne tilbake til Kristiansand, sier Sjur Robert Nilsen, trener i Sparta Elite.
- KIK Trophy gjentar vi gjerne til neste år, sier styreleder i Kristiansand Ishockeyklubb, Bjørn Tore Haugen.

Storhamar fornøyd

Storhamars Team Manager, Espen Løvås, var også veldig tilfreds med turneringen.

– Glimrende treningskamper for oss rent sportslig. I tillegg bidrar busstur og overnatting til å bygge laget. Det er vi ikke så bortskjemt med, for normalt tar vi bare noen dagsturer på Østlandet for å spille treningskamper.  Topplag som besøker steder der ishockey ikke er så kjent er vanlig under pre-season i Sverige. Vi promoterer gjerne sporten i Kristiansand. Fyll på med et dansk eller tysk lag, så er dette midt i blinken for oss, sier Espen.

Alt var så enkelt!
Sparta ankom lørdag ettermiddag og gikk omtrent direkte i kamp lørdag kveld. Søndag ettermiddag reiste de hjem som tittelforsvarer til neste års Trophy. Trener Sjur Robert Nilsen var fornøyd med det han opplevde.

– Alt var lett her, sier han. I likhet med Oilers trekker også han frem fine forhold, hyggelige mennesker, god mat og bra nivå. Vi kommer tilbake, avslutter han før han går inn i bussen med en eske is til gutta på laget. Den er selvfølgelig laget av og donert til formålet av KIKs hovedsponsor og medarrangør for KIK Trophy, Hennig-Olsen Is.

Bra for Sørlandet

Styreleder i Kristiansand Ishockeyklubb, Bjørn Tore Haugen, gliste fra øre til øre etter et knirkefritt arrangement.

– KIK Trophy er akkurat den type arrangement vi ønsker å lage. Det gir oppmerksomhet om en sport som ikke er vanlig i Kristiansand. Det vil hjelpe oss i rekruttering og til å nå støttespillere. Slik bygger vi et lag og en klubb som på sikt skal markere seg sportslig i dette landet. At vi løfter frem en verdensidrett som ishockey i Kristiansand, mener vi også øker attraktiviteten til Sørlandet som sted, både for studenter, innbyggere og tilflyttere. Derfor, møt opp på tribunen under neste års KIK Trophy og støtt fremveksten av ishockey i Kristiansand, oppfordrer han.

 

Tekst: Andreas Myhre/ Foto: Jan Harald Rismyhr