Skip to content
En garvet lagkaptein Eirik Johnsbråten til venstre og keeper Erik Kittelsen med debut på bortebane håper på at KIK forblir på tabelltoppen med første kamp igjen på hjemmebane, allerede 11. januar.

De siste kampene for året skulle i år som i fjor bli spilt på borteis i Bergen. Etter en god seriestart reiste vi med et sterkt ønske om å fortsette poengfangsten og etablere oss på toppen av tabellen. Historien viser at å spille borte mot Lyderhorn langt i fra er en enkel sak. Undertegnede hadde i inngangen til denne helga aldri vunnet tilsvarende kamp i løpet av 4 år og totalt 8 forsøk.

Lørdagskampen begynner bra for vår del. Vi holder tett bakover og har mesteparten av spillet i deres sone. Vi får med oss en scoring og går i garderoben med 0-1 etter scoring av Ludvig (#13) og pass fra Levin (#33). Disse gutta gjentar bedriften i andreperioden, og 0-2 føles som en relativt komfortabel ledelse før siste periode. Vi føler oss pigge og klarer å holde tempoet oppe gjennom hele kampen, samtidig som vi ser Lyderhorn-spillerne bli mer og mer frustrerte. Petter (#1) er i det umulige hjørne i dag, og slipper kun en puck bak seg tross flere gode overtallsmuligheter for bortelaget. Vi setter en til i deres nett og sluttresultatet blir 1-3. Den etterlengta borteseieren er et faktum. Petter mottar også det prestisjefulle sabeltannsverdet som et symbol på at han er banens beste for oss.

Søndagskampen begynner smertefullt tidlig og vi er nok ikke helt påskrudde når vi slipper inn to mål i første. Vi gjør en god periode men slipper til et par alt for enkle overtallssituasjoner som resulterer i baklengs. Som på lørdag er det vi som styrer kampen, men vi får aldri de nødvendige scoringene som gjør at vi kan kontrollere kampen. Lyderhorn er effektive og utnytter de sjansene de får. Sluttresultatet 5-4 til bortelaget med skuddstatistikken 17-38 fordel oss føles veldig tungt. Vi skulle gjerne hatt full pott denne helga, men slik ble det ikke tross solide lagprestasjoner begge dager. Idrett kan være brutalt og urettferdig noen ganger. Samtidig tar vi god lærdom av dette, og har flere justeringer vi ønsker å gjøre for å bikke det vår vei neste gang.

Ellers verdt å nevne er junior Erik Kittelsen (#14) som får sin bortedebut på søndag, og tross statistikken står en god kamp og har flere gode redninger. Kaptein Johnsbråten (#11) mottar sabeltannsverdet etter å ha gått foran med utrettelig innsats, og samtidig fått med seg en scoring på søndag.

Nå gjenstår det noen lette treningsøkter før vi tar juleferie. Neste kamper er hjemme på Idda 11. og 12. januar, og vi håper at så mange som mulig vil ta turen da. Kun 4 poeng er godt nok.

 

– Ola Morset (#66), coach.

Stats fra helga finner du her:

https://www.hockey.no/live?date=17.12.2019&tournamentid=392608&teamid=0

.

A-laget har hatt en fin første halvdel av sesongen. Det ble tap og sier mot Lyderhorn. Dette bilder er hentet fra oppgjørene på hjemmebane mot Forus/Sandnes som også ble en heftig affære. Flere av spillerne på laget fra Rogaland har en fortid i Stavanger Oilers - og var ikke redd for å ta i litt ekstra. Men det hjalp lite mot KIK som to seire i begge oppgjør i Idda Arena.