Skip to content
Hvem får navnet sitt inngravert denne gangen? Til venstre styreleder i KIK, Øystein Liebermann og Jonathan McKay.

Vil gjerne vise byen dette

Kom og se topp ishockey i Kristiansand oppfordrer Øystein Liebermann og Jonathan McKay.

De er begge involvert i den lokale Kristiansand Ishockeyklubb. Øystein er styreleder og Jonathan daglig leder. De snakker begge varmt om KIK Trophy, som for tredje året tiltrekker seg toppklubber for å spille i Kristiansand.

-Byen er jo mest kjent for palmer (ref. Palmesus) og løver (ref. Dyreparken), slik at det er gøy å vise noe nytt til byen, sier Øystein. Vi håper å kunne levere elitehockey med vårt eget «Lions» om noen år og vi tar steget til 2.div denne sesongen. Med KIK Trophy setter vi Kristiansand på hockey kartet i landet og håper å fylle byen med tilreisende, smiler Øystein.

-I år får vi opp Aalborg Pirates, den beste hockeyklubben i Danmark. Jeg er veldig spent på å se nivået deres målt opp mot topplaget Frisk Asker, supplerer Jonathan. Miniturneringen betyr effektiv opplading for de ferske elitelagene Grüner og Ringerrike, uten de største budsjettene. Kristiansand og KIK Trophy er god matching og en anledning til å bygge team uten store kostnader, mener Mr. McKay med erfaring fra hockey i Canada.

-Jeg gleder meg til å vise frem elitenivået til våre yngre spillere, fremhever Jonathan. Her vil de se at dersom de jobber hardt vil de kunne nå like langt selv. Vi har nå fått vår første landslagsspiller på guttesiden med Nils Sunde som er tatt ut til Norges U16 lag. Han føyer seg inn i rekken av landslagspillere som flere av klubbens jenter de siste årene. Senest Ida Haave og Malene Tjomsland på J18-landslaget.

KIK Trophy spilles på Idda Arena i Kristiansand 26.-27.august som en miniturnering med elitelagene Frisk Asker, Ringerike Panthers, Grüner og Aalborg Pirates.

Tekst: Andreas Myhre/foto: Jan Harald Rismyhr